Jablečný ořechový piškot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 180 g Ořechy vlašské
  • 500 g Jablka
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 1 polévková lžíce Likér meruňkový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 268.3 mg
  • Vláknina 7235.2 mg
  • Vitamín A 7235.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    130 g ořechů umeleme (zbytek ořechů necháme rozdělené na půlky), jablka rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a oloupeme.

  • 3

    Vejce s vanilkou, solí a vodou šlehačem našleháme do pěny, poté přimícháme mouku smíchanou s umletými ořechy a kypřicím práškem.

  • 4

    Těsto vlijeme do formy, poklademe jablky, řeznou stranou dolů, mezi jablka vtiskneme půlky ořechů. Pečeme zhruba 25 minut.

  • 5

    Marmeládu smícháme s likérem a mírně zahřejeme. Hotový koláč potřeme rozehřátou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu