Fondue z čekanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čekanka
  • 40 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 280.4 mg
  • Vláknina 7889.8 mg
  • Vitamín A 7889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku očistíme od svrchních a poškozených listů. Pokrájíme nadrobno, omyjeme a necháme dobře okapat. Poté čekanku podusíme společně se zbytkem surovin na pánvi. Za stálého míchání povaříme 5 minut.

  • 2

    Podáváme ihned, takto upravená čekanka je vhodná jako příloha k rybímu filé či dušenému bílému masu.

Komentáře k receptu