Omáčka Gribiš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 153.4 mg
  • Vláknina 491.2 mg
  • Vitamín A 491.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K majonéze v porcelánové míse postupně přimícháváme hořčici, nasekanou šalotku, posekaný estragon, rozsekanou chilli papričku, jemně sekanou pažitku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme metličkou.

  • 2

    Nakonec do omáčky přilijeme ocet, přidáme nasekané kapary a zamícháme.

  • 3

    Podáváme k masům.

Komentáře k receptu