Mušle s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Škeble čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 85 mg
  • Draslík 1194.3 mg
  • Vláknina 6140 mg
  • Vitamín A 6140 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.

  • 2

    Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.

  • 3

    Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední

  • 4

    teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-

  • 5

    peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.

  • 6

    Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.

  • 7

    Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu