Špagetini s kapari a ančovičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Těstoviny Bucatini
  • 500 g Ančovička - filety
  • 200 g Rajčata
  • 40 g Olivy černé
  • 60 g Oregano čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 50 g Kapary
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 721.3 mg
  • Vláknina 2852.5 mg
  • Vitamín A 2852.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku.

  • 3

    Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme.

  • 4

    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích.

Komentáře k receptu