Červené corzetti s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 400 g Treska aljašská
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1148 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 663.7 mg
  • Vláknina 7350 mg
  • Vitamín A 7350 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vajíčka, přidáme propasírovaná rajčata a špetku soli a ze všeho vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat.

  • 2

    Mezitím očistíme rybu, vykucháme ji, vykrájíme z ní plátky a hlavu a kosti dáme stranou. Plátky pokrájíme na proužky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a jemně nasekáme. Opereme petrželku, opatrně ji utěrkou osušíme a nasekáme. Nasekáme rovněž papričku a dáme ji stranou. Rajčata pokrájíme je na kousky.

  • 3

    Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekaný česnek, cibuli a papričku. Přidáme omytou rybí hlavu a kosti, za občasného míchání necháme chvíli smažit. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a pepře a při mírné teplotě vše asi 20 minut dusíme. Propasírujte směs sítem do jiné pánve a dáme stranou.

  • 4

    Připravíme si corzetti. Válečkem rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 2 mm a vhodnou formou s výrazným vzorem z ní vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na pomoučený vál tak, aby se neslepila, a necháme je proschnout.

  • 5

    Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a 2-3 minuty na něm smažíme proužky rybího masa. Těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme osmažené proužky rybího masa. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu