Pečené mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 40 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Česnek
  • 1 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 891.3 mg
  • Vláknina 1405 mg
  • Vitamín A 1405 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme a dáme je na několik hodin do mísy plné osolené studené vody. Oloupeme 1 stroužek česneku a pokrájíme na plátečky. Jemně nasekáme petrželku.

  • 2

    V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a čerstvě mletého pepře, přilijeme olej, přidáme nasekanou petrželku, pokrájený česnek a vidličkou vymícháme hladkou zálivku.

  • 3

    Scedíme mušle, nasypeme je do velké pánve a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme korýše ze skořápek, odstraníme z nich tmavou část a zbytek dáme do mísy. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme.

  • 4

    Přelijeme vyloupané korýše připravenou zálivkou, promícháme je a necháme za občasného zamíchání 20-30 minut odpočinout. Rozpálíme nad plamenem pánev s nepřilnavým dnem a postupně v ní opečeme korýše scezené z marinády. Vložíme je na servírovací mísu a ihned podáváme, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu