Ropušnice s paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Ropušnice - filety
  • 150 g Rajčata
  • 50 g Paprikové lusky čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 12 ml Olej stolní
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 291.8 mg
  • Draslík 1367.5 mg
  • Vláknina 1602.5 mg
  • Vitamín A 1602.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky.

  • 3

    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť.

Komentáře k receptu