Kambala na zeleném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kambala
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Pepř červený celý
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 100 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 104.5 mg
  • Draslík 587.6 mg
  • Vláknina 1990 mg
  • Vitamín A 1990 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kambaly omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme.

  • 2

    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a aniž by se ještě zcela rozpustilo, přidáme rybí plátky a osmažíme je po obou stranách lehce do zlatova. Přidáme zelený pepř a po špetce soli a špetce čerstvě mletého pepře. Děrovanou kuchyňskou lopatkou rybí plátky vyjmeme a udržujeme je mezi 2 talíři teplé.

  • 3

    Do šťávy v pánvi přidáme nasekanou petrželku a mléko a na mírném plameni vše za častého míchání povaříme. Přidáme červený pepř, znovu vše promícháme a rybí plátky přelijeme takto připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu