Skořicové hrušky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 2 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 20660.5 mg
- Vitamín A 20660.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry. 
- 
                                2Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec. 
- 
                                3Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme. 
- 
                                4Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme. 
- 
                                5Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        