Zapékaný fenykl se šunkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 59.5 mg
- Draslík 1148.2 mg
- Vláknina 12307.2 mg
- Vitamín A 12307.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bulvy fenyklu povaříme 60 minut v osolené vodě. 50 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku a důkladně mícháme. Postupně přiléváme horké mléko a za míchání vaříme 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a polovinu strouhaného sýru. 
- 
                                2Zapékací mísu vytřeme máslem, vyložíme bulvami fenyklu, obalenými plátkem šunky. Zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem sýru. 
- 
                                3Pečeme při 185 °C do zezlátnutí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        