Kalamáry s nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 20 g Strouhanka
  • 800 g Kalamáry
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 558.6 mg
  • Draslík 669.5 mg
  • Vláknina 2212.5 mg
  • Vitamín A 2212.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamárům odřízneme hlavu, vnitřek vyjmeme a vyčistíme.

  • 2

    1/3 rajčat, polovinu cibule, 250 g kalamárů a česnek nakrájíme na drobné kousky, smícháme dohromady, přidáme strouhanku a žloutek.

  • 3

    Nádivkou naplníme zbylé kalamáry, otvor sešijeme.

  • 4

    Orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme zbylá pokrájená rajčata a cibuli, podlijeme vínem. Dusíme 20 minut.

  • 5

    Servírujeme přelité šťávou z restování a dušenými rajčaty.

Komentáře k receptu