Linguine s krůtími prsy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 14 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 605.9 mg
- Vláknina 10115 mg
- Vitamín A 10115 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků. 
- 
                                2Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu. 
- 
                                3Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu. 
- 
                                4Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        