Kořenící směs Adobo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Česnek
  • 6 ks Hřebíček
  • 7 ks Chilli paprička
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 35 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.8 mg
  • Vláknina 8367 mg
  • Vitamín A 8367 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut.

  • 2

    Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek.

  • 3

    Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme.

  • 4

    Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily.

  • 5

    Použijeme jako marinádu na masa.

Komentáře k receptu