Červená kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Krevetová pasta
  • 4 ks Šalotka
  • 15 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 ks Galgan
  • 6 ks Koriandr celý
  • 5 ks Kafirové listy
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 1151.8 mg
  • Vláknina 3725.7 mg
  • Vitamín A 3725.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.

  • 2

    V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.

  • 3

    Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).

Komentáře k receptu