Selské vepřové maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 133.1 mg
 - Draslík 666.1 mg
 - Vláknina 2665.5 mg
 - Vitamín A 2665.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.
 - 
                                2
Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.