Krupičná vaječná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 272.6 mg
 - Draslík 157.7 mg
 - Vláknina 1936 mg
 - Vitamín A 1936 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                3
Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.