Kuřecí salát s houbami
Suroviny
- 250 g Kuře
 - 250 g Lišky čerstvé
 - 15 g Houby sušené
 - 125 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 142.9 mg
 - Draslík 258.5 mg
 - Vláknina 967 mg
 - Vitamín A 967 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.
 - 
                                4
Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.
 - 
                                5
Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.