Tas - kebab
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 10 ks Pepř černý celý
 - 5 ks Nové koření celé
 - 6 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej rostlinný
 - 1 dl Víno bílé
 - 1 kg Telecí plec
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 769 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 215 mg
 - Draslík 2156 mg
 - Vláknina 55332 mg
 - Vitamín A 55332 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní na proužky pokrájené maso, osolíme, promícháme, přidáme ještě 2 dl vody a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                2
Přibližně po 10 minutách maso poprášíme moukou a paprikou, přidáme rajčatový protlak, nové koření a pepř, vše důkladně promícháme, přilijeme 4 dl horké vody a dusíme do změknutí masa.
 - 
                                3
Před koncem vaření přilijeme k masu 1 dl bílého vína, dochutíme solí a necháme přejít varem.
 - 
                                4
Tas-kebab podáváme posypaný zelenou petrželkou.