Brambory s parmezánem a plátky slaniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 2327 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 24.9 mg
 - Draslík 119 mg
 - Vláknina 9600 mg
 - Vitamín A 9600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory podélně rozpůlíme, zalijeme vodou a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V mělké misce smícháme parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Ve směsi obalíme kousky brambor, přebytečnou směs oklepeme.
 - 
                                3
Na pekáč nalijeme trochu oleje a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na cca 200 °C. Do pekáče naskladáme brambory a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Brambory jednou obrátíme.
 - 
                                4
Na brambory rozložíme slaninu a necháme 15 minut zapéct. Osušíme přebytečný tuk a podáváme.