Kuře podle babičky
Suroviny
- 250 g Brambory
 - 150 g Cibule
 - 250 g Mrkev kořen
 - 125 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 1200 g Kuře
 - 120 g Celer řapíkatý
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1110 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 210 g
 - Sodík 1457 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 246.3 mg
 - Draslík 1077.7 mg
 - Vláknina 10495.8 mg
 - Vitamín A 10495.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáči rozehřejeme olej, do něj vložíme kůží dolů čtvrtky kuřete a 10-20 minut je z obou stran smažíme. Maso vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Na olej dáme na nudličky nakrájenou slaninu, kolečka mrkve, celer, kolečka cibule a zprudka je za stálého míchání dozlatova osmažíme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Přilijeme vývar a povaříme. Přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Do pekáče vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu. Přikryjeme a dáme asi na 1 1/4 hodiny do předehřáté trouby při 160 °C.