Velikonoční nádivka s uzeným a zeleninou
Suroviny
- 170 g Kapusta kadeřavá
 - 300 g Králičí maso
 - 200 g Mrkev kořen
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 4 dl Mléko plnotučné
 - 5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 - 1 polévková lžíce Popenec
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 136 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 346.2 mg
 - Draslík 514.6 mg
 - Vláknina 4354.3 mg
 - Vitamín A 4354.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 509.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečené maso z králíka nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso nahrubo pomeleme na masovém strojku a oba druhy masa dáme do mísy. Housky nebo žemle pokrájíme na kostky, dáme je do druhé mísy, zalijeme a mlékem.
 - 
                                2
Mrkev oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Společně s omytými listy kapusty krátce povaříme v 5 dl vody. Vaříme asi 8 minut, zeleninu vyjmeme, necháme okapat, nadrobno ji pokrájíme a přidáme k masu. Omyjeme pažitku, lístky popence (bylinka) s kerblíkem drobně pokrájíme a přiložíme k masu. Přidáme ještě rohlíky, které jsme vymačkali z přebytečného mléka, 6 žloutků, sůl podle chuti, pepř a nádivku důkladně promícháme. 6 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nádivku vyklopíme do mísy, zarovnáme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35-40 minut dozlatova.
 - 
                                4
Nádivku podáváme teplou i studenou.