Ostrá fazolová polévka s uzeným a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 800 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 23.5 mg
 - Draslík 230.8 mg
 - Vláknina 1037 mg
 - Vitamín A 1037 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Cibuli nakrájíme na drobno, klobásu na tenká kolečka.
 - 
                                2
K namočeným fazolím přidáme uzený bůček, vaříme do měkka. Cibuli zpěníme na 40 g sádla, vmícháme mletou sladkou papriku a vaříme společně s fazolemi.
 - 
                                3
Z vařené polévky vyjmeme bůček, vykostíme, nakrájíme na kostičky a společně s klobásou osmažíme na zbylém sádle. Poté vmícháme do polévky společně s pálivou mletou paprikou, solí, zamícháme a povaříme.