Srnčí guláš na jalovci
Suroviny
- 700 g Cibule
 - 360 g Chléb konzumní
 - 250 g Slanina vepřová
 - 4 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 23 g Česnek
 - 25 g Sádlo škvařené
 - 35 g Strouhanka
 - 20 g Jalovec
 - 15 g Kmín drcený
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Podravka
 - 900 g Srnčí maso
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 750 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 107.4 mg
 - Draslík 926.4 mg
 - Vláknina 8044.3 mg
 - Vitamín A 8044.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí maso odblaníme, rozkrájíme na větší kostky, slaninu krájíme na kostičky, feferonku bez jadérek nasekáme na jemno, česnek prolisujeme, polovinu jalovce nadrtíme, polovinu necháme vcelku.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny, trochu osmažíme, přidáme pokrájenou cibuli, maso, zasypeme mletou paprikou a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva téměř vydusí, podlijeme horkou vodou, přidáme hovězí polévkovou kostku, Podravku, kmín, feferonku, česnek, drcený i celý jalovec a dusíme asi 50 minut. Nyní zahustíme guláš strouhankou, dobře rozmícháme, podle chuti dosolíme, opepříme a dodusíme. Před podáváním vyndáme kuličky jalovce, rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme s čerstvým chlebem.