Kuřecí salát s vejci a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 523 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 215.4 mg
 - Draslík 921.1 mg
 - Vláknina 4755 mg
 - Vitamín A 4755 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.2 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa pak zprudka opečeme na oleji. Papriku, rajče, čínské zelí a salátovou okurku nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu s opečeným masem smícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na měsíčky. Směs zeleniny a masa rozdělíme do misek a na jednotlivé porce rozdělíme kousky vajec a každou porci zalijeme česnekovou zálivkou. Před servírováním necháme vychladit v lednici. Servírujeme studené jako hlavní chod.
 - 
                                2
Česneková zálivka: Česnek utřeme a smícháme s majonézou a smetanou. Česnekovou zálivku ochutíme solí a pepřem.