Kuřecí játra opékaná na kari
Suroviny
- 600 g Játra kuřecí
 - 50 g Koriandr čerstvý
 - 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 3 ks Šalotka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 533.1 mg
 - Draslík 873.5 mg
 - Vláknina 1279.5 mg
 - Vitamín A 1279.5 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
 - 
                                2
Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.