Ražniči z jehněčí svíčkové s žampióny
Suroviny
- 190 g Jehněčí maso
 - 150 g Jogurt nízkotučný
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.5 kávová lžička Ocet Sherry
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 ks Česnek
 - 6 ks Žampiony čerstvé
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 40.3 mg
 - Draslík 108.2 mg
 - Vláknina 3053.9 mg
 - Vitamín A 3053.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 451.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme marinádu: do mísy vyklopíme kelímek jogurtu. Oloupaný stroužek česneku utřeme. Jogurt smícháme s omytými rozmarýnovými a mátovými lístky, které jsme posekali velmi drobně. Ještě přidáme cukr, ocet, česnek, sůl a čerstvě pomletý pepř. Jehněčí omyté maso (nejlépe ze svíčkové) nakrájíme na kostky velké 3x3cm a zamícháme je do jogurtové marinády. Dobře vše promícháme a necháme maso marinovat 10-15 minut.
 - 
                                2
Omyté malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme a překrojíme je na poloviny. Očištěné cibule rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Na kovové jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a žampióny. Litinovou pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Špízy pečeme přibližně 4 minuty, potíráme je olejem a stále otáčíme, aby se propekly ze všech stran. Servírujeme je hned horké - dobrou chuť.