Fusilli se šunkou a sýrem Gran Moravia
Suroviny
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 100 g Těstoviny Fusilli
 - 70 g Prosciutto sušené
 - 20 g Sýr Gran Moravia
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 hrst Rukola
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 726 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 382.9 mg
 - Vláknina 13487.6 mg
 - Vitamín A 13487.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a přesně podle návodu je uvaříme na zkus - al dente. Poté je scedíme, necháme okapat, pak je dáme do mísy.
 - 
                                2
Sušená rajčata necháme okapat z oleje, ten zachytíme a rajčata pokrájíme na tenké proužky. Plátky šunky nakrájíme na 1 -1.5cm proužky. Lístky čerstvé omyté bazalky potrháme na menší kusy.
 - 
                                3
Do hlubší misky dáme omytou pokrájenou rukolu, očištěné nadrobno pokrájené stroužky česneku, sůl, pepř a olej ze sušených rajčat nebo olivový olej. Vše rozmixujeme na hrubší pyré.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny nejdříve promícháme s pyré z rukoly, pak zlehka přimícháme pokrájená rajčata, šunku a bazalku. Těstoviny se šunkou rozdělíme na talíře, posypeme je nastrouhaným sýrem Gran Morávia (český parmazán) a podáváme.