Croissanty – čokoládové a se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 19.4 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na croissanty rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme je na dva obdélníky o výšce 20 cm. Nakrájíme ho na trojúhelníky a spodní hraně asi 10 cm. Tuto spodní hranu trojúhelníka uprostřed nakrojíme řezem dlouhým tak 1,5 cm.
 - 
                                2
Doprostřed trojúhelníka dáme lžíci nutelly a zarolujeme od nakrojené hrany ke špičce. Skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Potřeme vejcem a dáme do lednice kynout 8 hodin.
 - 
                                3
Druhou část těsta naplníme šunkou a sýrem. Šunku i sýr nastrouháme a rozdělíme je na trojúhelníky těsta. Zarolujeme, naskládáme na druhý plech s pečícím papírem a potřeme vejcem. Také necháme na 8 hodin kynout v lednici.
 - 
                                4
Poté oba plechy vyndáme z lednice a necháme ještě 2 hodiny kynout v pokojové teplotě.
 - 
                                5
Potřeme vejcem a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Croissanty se snadno připékají shora, takže nad ně dáme prázdný plech.