Dršťková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 94.5 mg
 - Vláknina 2587.4 mg
 - Vitamín A 2587.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dršťky pečlivě očistíme a propláchneme, rozřežeme je na menší kousky a zalijeme studenou vodou. Necháme zvolna povařit a scedíme vodu.
 - 
                                2
Potom dršťky znovu zalijeme dostatečným množstvím vody, uvedeme do varu a vaříme do změknutí.
 - 
                                3
Když jsou dršťky měkké, vyjmeme je z vývaru, propláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na delší, tenčí nudličky.
 - 
                                4
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.
 - 
                                5
Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou a vývarem z drštěk. Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. Během vaření přidáme česnek utřený se solí.
 - 
                                6
Polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme do ní nakrájené dršťky a krátce povaříme.
 - 
                                7
Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, přisolíme a důkladně provaříme.