Kuřecí prsa s kerblíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 0.17 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 66.8 mg
  • Draslík 564.3 mg
  • Vláknina 15803 mg
  • Vitamín A 15803 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme omytá kuřecí prsa a opečeme je po obou stranách. Maso osolíme a opepříme, zalijeme 100 ml vývaru, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme zeleninovou směs a pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Maso se zeleninou přelijeme přes cedník, vývar nalijeme do mixéru a přidáme otrhané lístky kerblíku (jednu snítku necháme na ozdobu). Vše rozmixujeme a omáčku nakonec zjemníme smetanou.

  • 3

    Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme kouskem kerblíku.

Komentáře k receptu