Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 60 g Sýr Gouda 45%
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 151.4 mg
  • Draslík 1176.9 mg
  • Vláknina 2281.3 mg
  • Vitamín A 2281.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu