Kari polévka s červenou čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Zázvor celý
  • 400 g Pórek
  • 150 g Čočka červená
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 166.1 mg
  • Draslík 1049.3 mg
  • Vláknina 15489.5 mg
  • Vitamín A 15489.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.

  • 2

    Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.

  • 4

    Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.

  • 5

    Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.

Komentáře k receptu