Těstoviny s játrovou omáčkou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Játra kuřecí
  • 40 g Slanina vepřová
  • 570 g Těstoviny konzumní
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 170 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 5 ml Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 206.9 mg
  • Draslík 195.5 mg
  • Vláknina 1138.8 mg
  • Vitamín A 1138.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Čtyři plátky slaniny na kousky, nakrájenou cibuli smažíme doměkka asi pět minut. Pak přidáme nakrájená játra a restujeme je tři minuty. Přisypeme mouku, majoránku, koření, vlijeme vývar a protlak. Přikrytou pánev vaříme deset minut, až játra změknou. Omáčku ještě zalijeme smetanou a promícháme.

  • 2

    Těstoviny na talíři zalijeme omáčkou a ihned je podáváme s bazalkou.

Komentáře k receptu