Koláč z holoubat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 200 g Anglická slanina
  • 60 g Šalotka
  • 10 g Sůl
  • 150 g Listové těsto
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Bešamel
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1797 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 703.5 mg
  • Draslík 863.6 mg
  • Vláknina 1537 mg
  • Vitamín A 1537 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.

  • 2

    Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.

  • 3

    Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.

Komentáře k receptu