Teriyaki kuřecí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Zázvor celý
  • 450 g Kuřecí prsa
  • 125 g Hrášek
  • 90 g Bambusové výhonky
  • 90 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 718.4 mg
  • Vláknina 5742.5 mg
  • Vitamín A 5742.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme olej se sójovou omáčkou, s medem, víno, s česnekem, se zázvorem s hořčicí. Do marinády vložíme kousky kuřete, řádně je obalíme a 2 hodiny necháme v chladničce.

  • 2

    Kuřecí maso vyjmeme z marinády a do rozpáleného woku nalijeme polovinu marinády. Potom přisypeme kuřecí maso a smažíme je 3-4 minuty, až získá barvu. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, jarní cibulku a vše smažíme další 2 minuty a podáváme.

Komentáře k receptu