Kuřátka na česneku a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1500 g Kuře
  • 800 g Artyčoky sterilované
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1146 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 931 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 299.3 mg
  • Draslík 1432.1 mg
  • Vláknina 38610 mg
  • Vitamín A 38610 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři malá kuřátka zevnitř i vně osolíme a opepříme, do každého vložíme stroužek česneku a snítku rozmarýny. Svážeme je a potřeme máslem.

  • 2

    Vložíme je na pekáč s roštem a 40-45 minut je pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení je potíráme výpekem, pečeme dozlatova.

  • 3

    Smícháme přísady na marinádu, podle chuti ji osolíme a opepříme. V marinádě několikrát obrátíme artyčoky a necháme je stát alespoň 30 minut.

  • 4

    Svaříme víno, až se svaří na 90 ml. Odstavíme je. Kuřátka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá.

  • 5

    K výpeku na pekáči přilijeme svařené víno a zamícháme. Přimícháme artyčoky a 2-3 polévkové lžíce marinády a přivedeme k varu. Kuřátka podáváme s artyčoky a šťávou, zdobíme rozmarýnou a řezy citronu.

Komentáře k receptu