Kachna na medu se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 1500 g Kachna mražená
  • 240 g Povidla švestková
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 8 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 133.8 mg
  • Vláknina 1416.5 mg
  • Vitamín A 1416.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.

  • 2

    Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.

  • 3

    Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.

  • 4

    Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.

Komentáře k receptu