Plátky kuřete s mangem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 80 g Mango
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 80 g Ořechy Kešu
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Máta sušená
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 877.2 mg
 - Vláknina 5310 mg
 - Vitamín A 5310 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme arašídový olej ve větší pánvi, dáme na něj polovinu kuřecích plátků a na silném ohni restujeme 3 minuty. Hotové plátky odkládáme stranou.
 - 
                                2
Po orestování plátků stáhneme plamen na střední stupeň, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 2-3 minuty. Pak přilejeme drůbeží vývar, přimícháme kari koření, čatní (hustá omáčka) z manga, sušený koriandr a mátu, červenou papriku bez jadérek nadrobno nakrájenou a orestované kuřecí plátky a dusíme 5-6 minut.
 - 
                                3
Vmícháme špenát a opražené kešu oříšky a podáváme s chlebem pappadum a rýží.