Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu
Suroviny
- 1200 g Kuřecí prsa
 - 160 g Olej olivový
 - 200 g Rajčata
 - 600 g Salát hlávkový
 - 20 g Sůl
 - 50 g Balsamico ocet
 - 600 g Rukola
 - 20 g Hořčice Dijonská
 - 30 g Tymián čerstvý
 - 160 g Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 934 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 76.8 mg
 - Draslík 745.1 mg
 - Vláknina 5045.6 mg
 - Vitamín A 5045.6 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat.
 - 
                                3
Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře.
 - 
                                4
Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.
 - 
                                5
Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami.