Kuřecí teriyaki s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1.5 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 536.3 mg
  • Vláknina 2657.5 mg
  • Vitamín A 2657.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do marinády, kterou připravíme smícháním všech přísad dáme kuřecí prsa nakrájená na dlouhé tenké plátky. Necháme marinovat asi patnáct minut. Dáme osmahnout asi na pět minut na pánev-dokud maso nezměkne.

  • 2

    Na talíři ozdobíme plátky pomeranče.

  • 3

    Podáváme s hořčicí a řeřichou nebo s vařenou rýží.

Komentáře k receptu