Husa na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1160 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 105 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 250 mg
- Draslík 963.9 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu na pečení si připravíme den předem.
-
2
Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.
-
3
Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř.
-
4
Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).
-
5
Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.