Husa na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Husa domácí
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1160 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 250 mg
  • Draslík 963.9 mg
  • Vláknina 15.8 mg
  • Vitamín A 15.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu na pečení si připravíme den předem.

  • 2

    Pečlivě ji očistíme, je-li husa velmi sádelnatá, vyjmeme zbytečné sádlo a vyškvaříme je zvlášť. Můžeme ho částečně použít při maštění přílohy či při dušení zelí.

  • 3

    Husu osolíme a okmínujeme vně i uvnitř.

  • 4

    Na dno pekáče dáme do hvězdy špejle, na ně položíme husu břichem dolů, přidáme trochu nakrájeného husího sádla, podlijeme a v troubě na středním plameni dusíme pod víkem pekáče. Během pečení husu poléváme výpekem, tučná místa na huse propichujeme vidlicí. Vypečené sádlo opatrně sbíráme naběračkou (abychom se zbavili případné vody, v rendlíku sádlo škvaříme).

  • 5

    Když se začne husa zbarvovat, obrátíme ji a pečeme bez víka. Opět poléváme výpekem.

Komentáře k receptu