Husa dušená na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 62 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 128.9 mg
- Vláknina 2612.5 mg
- Vitamín A 2612.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí prsa nakrájená na porce opečeme na husím sádle ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem, přidáme nastrouhanou cibuli a kořenovou zeleninu, tymián a sůl. Dusíme zakryté, podle potřeby podléváme a občas otočíme. Hotové maso musí být měkké a zelenina rozvařená, takže se omáčka nemusí zahušťovat.