Husa dušená na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 4 g Tymián sušený
  • 100 g Petržel kořen
  • 1000 g Husí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 128.9 mg
  • Vláknina 2612.5 mg
  • Vitamín A 2612.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí prsa nakrájená na porce opečeme na husím sádle ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem, přidáme nastrouhanou cibuli a kořenovou zeleninu, tymián a sůl. Dusíme zakryté, podle potřeby podléváme a občas otočíme. Hotové maso musí být měkké a zelenina rozvařená, takže se omáčka nemusí zahušťovat.

Komentáře k receptu