Husí guláš ze žaludků
Suroviny
- 800 g Husí žaludky
- 400 g Cibule
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 300 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.5 polévková lžíce Kmín celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 7.8 mg
- Draslík 235.2 mg
- Vláknina 4283.2 mg
- Vitamín A 4283.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.
-
3
Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.