Telecí kýta plněná brzlíkem a játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1795 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 667.9 mg
- Draslík 804.9 mg
- Vláknina 1883.3 mg
- Vitamín A 1883.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brzlík očistíme a vložíme do studené, osolené vody, povaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat. Husí játra nakrájíme na nudličky a opečeme na 40g rozpáleného másla ze všech stran dozlatova, hotová osolíme. Okapaný brzlík nakrájíme na menší plátky, pokapeme citronovou šťávou a také opečeme na rozpáleném másle (40g) ze všech stran, osolíme.
-
2
Telecí kýtu rozkrojíme na dvě poloviny a každou polovinu podélně nakrojíme tak, aby se dala rozevřít. Opatrně naklepeme, nasolíme, opepříme, jednu polovinu naplníme opečenými játry, druhou brzlíkem a obě náplně posypeme nasekanou petrželkou. Nakrojené kýty zavřeme a sepneme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, na velké pánvi rozpálíme olej a naplněné kýty opečeme z obou stran, při otáčení vložíme na pánev 100g másla. Opečené kýty podlijeme vínem a necháme dusit.
-
3
Podáváme přelité holandskou omáčkou a ozdobené špičkami chřestu.