Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 141 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 450.8 mg
- Vláknina 13732 mg
- Vitamín A 13732 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.