Drůbková nasládlá polévka se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Pórek
  • 300 g Husí drůbky
  • 300 g Kachní drůbky
  • 100 g Švestky sušené
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Jablka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 450.8 mg
  • Vláknina 13732 mg
  • Vitamín A 13732 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené vypeckované švestky omyjeme a dáme do misky. Zalijeme je 2 dl vody a necháme namočené asi 30 minut. Oloupeme a omyjeme mrkev, celer a jablka, které zbavíme jadřinců. Vše pokrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme pórek, podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Drůbky z kachny a husy (srdíčko, žaludek, krky) omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je přivedeme k varu. Zvolna je vaříme asi 20 minut, pokud se na začátku utvoří pěna, odebereme ji. Přidáme zeleninu, ovoce a a vaříme dalších 10-15 minut doměkka. Polévku dochutíme cukrem, octem a servírujeme.

Komentáře k receptu