Pečená kachna klasická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2636 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 249 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 477.8 mg
- Draslík 1691.2 mg
- Vláknina 13994.2 mg
- Vitamín A 13994.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.
-
2
Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.
-
3
Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.
-
4
Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.
-
5
Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.