Pečená kachna klasická

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Majoránka
  • 50 g Pelyněk obecný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 kg Kachna domácí
  • 1 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2636 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 249 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 477.8 mg
  • Draslík 1691.2 mg
  • Vláknina 13994.2 mg
  • Vitamín A 13994.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.

  • 2

    Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.

  • 3

    Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.

  • 4

    Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.

Komentáře k receptu