Kachna s dresinkem a mangovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 64610 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 441.8 mg
 - Vláknina 11225 mg
 - Vitamín A 11225 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pečené kachny odkrojíme prsa, která nakrájíme na tenké plátky, stehna rozkrojíme napůl a maso pokapeme šťávou, která vznikla v pekáči pečením kachny.
 - 
                                2
Mango nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou z 1 citronu a také šťávou, která uvolnila při krájením manga. Necháme stát a uležet asi 10 minut, potom scedíme a scezenou šťávu ponecháme stranou.
 - 
                                3
V předehřáté troubě na 180°C lehce opečeme ořechy.
 - 
                                4
Na dresing si připravíme 2 lžíce odložené šťávy z manga, olej, pažitku, sůl a pepř. Vše společně nalijeme do uzavíratelné sklenice a velmi dobře protřepeme tak, aby se nám vše spojilo dohromady.
 - 
                                5
Do salátové misky vložíme listy salátu, na ně naaranžujeme maso a připravené mango, vše pokapeme dresinkem a dozdobíme opečenými kousky ořechů a chřestem.