Pečená kachna na jablíčkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1013 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 179.5 mg
 - Vláknina 9511.2 mg
 - Vitamín A 9511.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou.
 - 
                                2
Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy.
 - 
                                3
Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši.
 - 
                                4
Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku.
 - 
                                5
Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou.