Dušená kachna na zázvoru
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
 - 3 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Mák mletý
 - 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 kg Kachna domácí
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 126.7 mg
 - Draslík 392.9 mg
 - Vláknina 2115.4 mg
 - Vitamín A 2115.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme, smícháme s utřeným česnekem, fenyklem, chilli kořením, kmínem, zázvorem a mákem a na rozpáleném oleji osmahneme. Přidáme maso, osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Před koncem dušení přidáme kokos, dochutíme citronovou šťávou a dodusíme.